expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

fredag 18 mars 2022

The Temptations - Wings of love

The Temptations - Wings of love
Utgivningsår: 1976
Skivbolag: Gordy
Betyg: 2/5
Jösses, detta var en besvikelse! För några år sen skrev jag om The Temptations och den kanonbra plattan "Sky's the limit" och skrev att bandet lyckades hitta nya formler för 70-talet. Föga visste jag då vartåt det barkade musikaliskt för legenderna. The Temptations blev ett band som Gordy och Motown styrde lite hur man ville med och gjorde The Temptations till ett band med långa märkliga låtar och melodier som bandet inte hade någon kontroll över. Detta får väl ses som kulmen på den eran, när producenten Jeffrey Bowen nu tog hand om bandet och började med att favorisera en bandmedlem före dom andra. Han föredrog 
sångaren Dennis Edwards  och ville egentligen att han skulle göra en soloplatta, men nöjde sig med att sätta honom som lead och dom andras ljudnivåer långt längre i bakgrunden.

Och resultatet blev detta. Sida A är en mer funkig sida som inte är dålig, låtarna är OK ändå, men som egentligen inte känns jätteengagerade eller speciella på något sätt, förutom möjligen en ändå riktigt bra singel, "Up the creek (without a paddle"). Det är inte funkgenrens starkaste kort om man säger så, trots att Sly & The Family Stone medverkar.

Sida B är den mer flummiga och långsamma sidan där låten "Mary Ann" är väldigt 70-talspsykedelisk och bland det flummigare och sämre jag har hört med detta band och balladen "Dream world (Wings of love)" är väldigt intetsägande! Sida B är tyvärr riktigt dålig och eoner från det spännande som "Sky's the limit" bjöd på. Betyget för ses som lite snällt ändå, eftersom dom mer funkiga låtarna på A-sidan ändå är lyssningsbara, om än inte jätteintressanta. Men tyvärr får jag säga att jag har svårt att se den här plattan kvar i samlingen. 

"Wings of love" floppade också grovt och snabbt tvingade The Temptations till sig ett nytt album, "The Temptations do the Temptations", där man ville ha full kontroll över låtarna. Men Motown och Gordy gjorde ingen promotion eller ansträngning för den plattan och släppte sen det legendariska bandet från Motown. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...