expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

söndag 31 mars 2024

Oven & Stove - Somebody must have put something in my drink

Oven & Stove - Somebody must have put something in my drink
Utgivningsår:
 1991
Skivbolag: Metronome
B-sida: I don't mind a little pain
Våren 1991 så lyssnade jag på "Metropol" och "Flipp Eller Flopp", alltså inslaget där man gissade om låtar skulle bli en succé eller flopp på listorna. En av låtarna som testades denna vecka var en låt med en grupp som kallades Oven & Stove och låten var en minst sagt udda sak, i alla fall av den tidens mått mätt. Just då så var jag mer oförstående inför den, men snabbt hakade jag på i hyllningsorden till låten, om han som han som helt flippar ur och förklarar det med orden att "någon måste ha lagt något i min drink". Med åren har låten dock blivit en av mina favoritlåtar från 1991, vilket bevisas av en åttonde plats på min lista över 1991 års bästa låtar

Oven & Stove var ett galet svenskt band som hade en annan riktigt bra och skön låt ett par år innan betitlad "Wrong Lola", där man i videon försökte ta livet av dom som låg högst upp på hitlistorna så dom själva skulle få platsen. Och namn som Eva Dahlgren, Orup, Anders Glenmark och Mauro Scocco spelade sig själva som mordoffren i den komiska videon. Vid tiden för den här låten det handlar om här så hade man fått in ett namn i bandet som skulle bli lite mer bekant än dom andra medlemmarna, Thomas Öberg i framtida Bob Hund. 

Och hur "Somebody must have put something in my drink" inte kunde bli en jättehit är för mig en gåta, speciellt när sommaren 1991 var i antågande! Eller så var den helt enkelt för bra och speciell för dom svenska listorna. För den här låten är helt hysterisk, galen och häftig, med ett grymt blås, med ett urhäftigt partygroove och helt galen text och melodi. En sån där låt man sätter på en lite deppig dag och så är allt glatt igen. För tyvärr så blev ett inte mer än en tracksbubblare av låten och en del radiospelningar. Den riktigt bra plattan "The men who understood women" passerade obemärkt förbi och bandet splittrades efter det. Personligen tycker jag att det Oven & Stove gjorde under sin korta karriär överskuggar exakt allt som Thomas Öberg har gjort i Bob Hund, men jag antar att jag inte får så många med mig i den åsikten. Men erkänn att det svänger något enormt i den här låten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...