expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

torsdag 8 juli 2021

Bruce Springsteen - Magic

Bruce Springsteen - Magic
Utgivningsår: 2007
Skivbolag: Columbia
Betyg: 4/5
Det har gått ungefär ett år sen jag skrev om en Springsteen-platta senast, då "Working on a dream", och med risk att folk tror att detta ska bli en tradition med en Bruce-platta varje sommar så tar jag mig nu an plattan innan, "Magic". 

Om man jämför med "Working on a dream" så är denna mer rockinfluerad och tyngre, som Bruce manager Jon Landau kallade den: 
"A high energy rock album with a heavy E Street Band sound". Det doftar mycket klassisk Springsteen här när han och E Street Band tar upp diverse ämnen som olaglig avlyssning, utanförskap och givetvis klassisk amerikanskt tema om krigsveteraner och Irakkriget. En av Bruce starka sidor är just förmågan att blanda sina plattor med ömsom vacker singersong writer-stil, ömsom sköna rockare och denna är riktigt bra och typisk amerikansk rock som driver på bra och som känns just klassisk! Texterna är jordnära och otroligt välgjorda som vanligt och det känns riktigt bra och hemtamt med en typisk Bruce-platta att lyssna på, som ändå inte är en av de mer sönderspelade. I detta nya decennium med något mindre bra låtar i mediernas centrum så känns det ändå bra med en normal och röjig Springsteen-skiva att lyssna på.

Singlarna är förstås dom starkaste och riktigt bra även om "Radio nowhere" och "Girls in their summer clothes" kanske inte är några "Born in the USA" eller "Born to run". Men jag lyfter också upp "Livin' in the future" och titelspåret "Magic" som personliga favoriter. Detta är skönt, välspelat och tidlöst och Bruce Springsteen på klassisk mark. Skivan blir klart kvar i samlingen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...