expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tisdag 23 januari 2024

Fox The Fox - In the dark of the nite

Fox The Fox - In the dark of the nite
Utgivningsår: 1984
Skivbolag: CBS
Betyg: 4/5
Holländska Fox The Fox var ett band som hade potential men som aldrig riktigt nådde höjderna. Dom som känner till gruppen har med största sannolikhet främst hört singeln "Precious little diamond" och kanske "Flirting and showing" (som jag tycker är bättre av dom två singlarna). Dessa två blev hits 1983-1984 och ett album kom innan det var okänd anledning blev tyst i hela fem år. Sen kom en platta, långt efter att synthvågen dött ut och bandet fallit i glömska, och ett år senare splittrades bandet. Om skivbranschens så kallade motto "Du är inte större än din senaste hit" stämmer så är det på Fox The Fox. 

Fox The Fox gjorde alltså en för tiden trendig new wave-synthpop fast med lätta funkbeats i grunden. "Precious little diamond" är en snygg låt, utan tvekan, men med åren har jag blivit rätt mätt på både den låten och den rätt irriterande heliumrösten som sjunger den. Därför blev jag ändå riktigt glad när jag upptäckte att plattan är klart mer än bara den låten och att det finns relativt normal sång också. Och soundet är riktigt skön tidigt 80-talsaktig pop med mysiga synthmattor. Sen är kanske inte alla låtar helt perfekta i sin skapelse. Det finns en hel del låtar med onödigt mycket instrumentala partier med sång bara här och där, någon amatörmässig rap samt att diamant-låten bara finns i en sorts album mix, och hur mätt jag än är på låten så har jag svårt för när artister inte låter sin största hit vara i den form fansen har vant sig på plattan utan måste lyxa till den med en annorlunda mix. Men det finns riktiga höjdare här, som 
 "Check it out" och avslutande singeln "I.C Eyes"

Men Fox The Fox platta visar trots allt upp en hel del bländande ljudbilder med snygg new wave-pop och är långt bättre än jag trodde den skulle vara. Alla låtar är inte alltid helt välgjorda, sångaren Berth Tamaëlas röst är stundtals jobbig och betyget balanserar lite på gränsen, men plattan är ändå tillräckligt skön och bra att lyssna på att jag med god marginal behåller den!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...